بخت خوش خراسان جنوبی

به گزارش وبلاگ سوئیچ دستی، خبرنگاران/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر معاون رئیس جمهور طی چند هفته آینده به خراسان جنوبی، گفت: راه اندازی پنل های خورشیدی و افتتاح واحدهای مسکونی از برنامه های این سفر خواهد بود.

بخت خوش خراسان جنوبی

محمدصادق معتمدیان، روز گذشته 1 خرداد در جمع رسانه های گروهی با اشاره به ملاقات با وزرا در تهران و تشریح شرایط استان، اظهار کرد: از وزیر جهاد کشاورزی برای سفر به خراسان جنوبی دعوت شده که در این سفر زیرساخت های بخش کشاورزی به طور جدی دنبال می گردد.

وی با بیان اینکه ایجاد 100 بند خاکی از برنامه های امسال است که با توجه به بارندگی های اخیر و احیای مراتع سال خوبی برای بخش دامپروری خواهد بود، اضافه نمود: به دلیل شیب سرزمینی به سمت افغانستان بخشی زیادی از روان آب های استان خارج می گردد که اگر بتوانیم 20 درصد آن را مدیریت کنیم بخش قابل توجهی از احتیاج آب کشاورزی را تامین خواهد شد.

به گزارش وبلاگ سوئیچ دستی، استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ایجاد مخزن تغذیه مصنوعی در چهار شهرستان مرزی استان برای نگهداشت 10 میلیون متر مکعب آب در امسال، بیان نمود: فعال شدن پروژه های راهسازی، ساخت 10 هزار مسکن محرومان، اجرای سازه های آبخیزداری و سیستم های نوین آبیاری در کاهش نرخ بیکاری فصلی اثرگذار بود.

وی اظهار کرد: امضای تفاهم نامه احداث هزار هکتار گلخانه در سال گذشته یکی از طرح های شاخص استان در سال گذشته بود و تا به امروز کمتر از 60 هکتار گلخانه در استان ایجاد شده، اما ظرفیت ها برای ایجاد هشت هزار هکتار وجود دارد.

معتمدیان با بیان اینکه این طرح در راستای سند سازگاری با کم آبی در استان اجرا می گردد، بیان نمود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی پس از فراهم کردن زیرساخت ها در شهرک های کشاورزی فراخوان ثبت نام صادر می گردد.

وی با اشاره به طرح هاب شتر، توضیح داد: با توجه به پتانسیل های موجود دراستان با سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و همکاری وزارت جهاد کشاروزی چند قطب پرورش شتر در نظر گرفته شده و در مرحله اول بر روی نهبندان تمرکز شده است.

وی ادامه داد: طی چند روز گذشته برای اولین بار مجوز واردات شتر از وزرات جهاد کشاورزی گرفته شده که تحول خوبی در اجرای هاب منطقه ای شتر ایجاد خواهد نمود.

معتمدیان گفت: تا خاتمه خرداد فاز اول این طرح در روستای حیدرآباد نهبندان با حضور رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به بهره برداری خواهد رسید و فاز دوم در شهرستان زیرکوه با تامین زیرساخت ها اجرا خواهد شد.

وی اظهار کرد: بزرگترین مزرعه خارشتر در حیدرآباد عملیاتی شده و امسال به بهره برداری می رسد؛ لذا همین رویه در سایر شهرستان ها ادامه پیدا می نماید.

استاندار خراسان جنوبی بیان نمود: دولت افغانستان برای 24 ساعته شدن مرز ماهیرود تمایل بسیاری دارد و دولت نیز با تکمیل زیرساخت ها در مرز، بستر را برای ورود بخش خصوصی فراهم نموده است.

وی از برنامه ریزی برای صادرات گاز از این مرز، ادامه داد: 24 ساعته شدن مرز ملزوماتی دارد و در این راه با مشکلاتی از جمله کمبود نیروی انسانی مواجهیم که در این راستا تدابیری اندیشیده شده است.

معتمدیان اظهار کرد: در این راستا 20 غرفه ساخته و افتتاح می گردد تا بازارچه فعال و قابل گسترش داشته باشیم و امیدواریم پس از اتصال سربیشه به درح شاهد افزایش ترانزیت باشیم.

وی اظهار کرد: توجه به واردات، صادرات و سوخت مرزنشینان باعث افزایش درآمد در حوزه فروش سوخت مرزی شد، لذا افرادی که زیر پوشش بودند یارانه هایی را دریافت کردند که این امر تثبیت جمعیتی را در پی داشت.

وی با اشاره به ساخت 10 هزار واحد مسکن روستایی با هدف مدیریت معکوس مهاجرت در استان، اضافه نمود: بخشی از این پروژه در کمتر از یک سال به بهره برداری رسید و تا چند ماه آینده به طور کامل تحویل متقاضیان خواهد شد.

استاندار خراسان جنوبی از اعطای تسهیلات قرض الحسنه و یاری های بلاعوض دولت و رونق 120 رشته شغلی مرتبط با صنعت ساختمان در این طرح اطلاع داد.

استاندار خراسان جنوبی از اختصاص زمین برای احداث بیش از 12 هزار واحد مسکونی در سال گذشته در شهرها اطلاع داد و گفت: در این راستا از ظرفیت هلدینگ ساختمانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز بهره برده ایم.

معتمدیان از اجرای طرح ساخت مسکن شهری برای افراد کمتر برخوردار با مشارکت دولت و بانک ها در مناطقی که بافت قدیمی و فرسوده دارند، اطلاع داد و بیان نمود: صنایع دستی یکی از زمینه های اشتغالزایی در استان است.

وی از ظرفیت صنایع دستی در استان گفت و اضافه نمود: شناسایی افراد ماهر در روستاها، نقاط عشایری و حاشیه شهرها در قالب خوشه های صنایع دستی می تواند به رونق اشتغال یاری کند.

استاندار خراسان جنوبی بیان نمود: این طرح به عنوان بسته پیشنهادی به وزارت میراث فرهنگی ارائه شده و به صورت پایلوت در استان اجرا می گردد که در مرحله نخست برای 40 محصول صنایع دستی استان برنامه ریزی شده است.

معتمدیان با بیان اینکه سه هزار نفر اشتغال در این طرح پیش بینی شده که بعد از تامین منابع در امسال اجرایی خواهد شد، توضیح داد: بیمه، فروش و حمایت همه جانبه از بخش صنایع دستی از جمله مزیت های این طرح بوده که پیشران توسعه محسوب می گردد.

وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی برای تثبیت اشتغال احتیاج به بیمه کردن فعالان این بخش و ارائه وام های کم بهره است، گفت: تکمیل زیرساخت بازارچه های صنایع دستی، برپایی نمایشگاه های دوره ای فروش در سطح ملی امسال به طور جدی دنبال خواهد شد.

وی با اشاره به صادرات برق به کشور افغانستان، بیان نمود: در ملاقاتی که با وزیر نیرو داشتیم صادرات برق به افغانستان نیز آنالیز شد و به دنبال رایزنی با طرف افغان هستیم که اگر مورد موافقت قرار گیرد به وسیله مرز ماهیرود زمینه صادرات برق فراهم گردد اما هنوز در مرحله طرح مطالعاتی بین دو کشور است.

معتمدیان توضیح داد: سال گذشته توافقاتی بین وزیر نیرو و وزیر صنعت، معدن و تجارت برای نیروگاه حرارتی طبس صورت گرفت و اتفاقات خوبی رقم خورد.

وی یادآور شد: امید است تا چند هفته آینده بیش از 28 کامیون تجهیزات خریداری و معدن زغالسنگی که در این نیروگاه است فعال گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "بخت خوش خراسان جنوبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخت خوش خراسان جنوبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید