مجذوب کننده ترین گونه های پروانه و بید ساکن هند

به گزارش وبلاگ سوئیچ دستی، در سافاری، تماشای حیوانات در زیستگاه طبیعی شان حرف اول می زند. اما نظر شما در مورد تماشای حشرات چیست؟ آیا با مجذوب کننده ترین گونه های پروانه و بید ساکن هند آشنایی دارید؟

مجذوب کننده ترین گونه های پروانه و بید ساکن هند

پروانه، بید، مورچه و دیگر حشرات، شاید مثل جانوران بزرگ جثه تر چندان در معرض دید و توجه علاقه مندان قرار نداشته باشند، اما به هر حال بخشی از مجذوب کنندهیت حیات وحش و طبیعت هر کشوری هستند. در این میان چه بسی حضور آن ها محبوبیت بیشتری برای آن مقصد گردشگری به همراه داشته باشد.

هند سرزمینی است وسیع و گسترده با هزاران جاذبه دیدنی طبیعی و چشم نواز و البته حیات وحشی که توجه علاقه مندان طبیعت گردی و گشت و گذار به سبک سافاری را به خود جلب کرده و هر سال میزبان شمار بسیاری از گردشگران علاقه مند است. لطف اصلی سافاری در هند شاید سر زدن به پارک های ملی معروف این کشور و مشاهده نزدیک جانوران محبوبی همچون پلنگ، ببر یا فیل هندی باشد، اما از کنار زیبایی حشرات ساکن این منطقه ها و به ویژه پروانه های خوش آب و رنگ و بیدهای بزرگ و باشکوه آن نمی توان گذشت که از قضا در تولید ابریشم این کشور نیز نقشی مهم برعهده دارند.

البته که تمام حشرات ساکن این کشور، رفتاری محبت آمیز ندارند و شماری از آن ها حتی ممکن است باعث دردسرهای بسیاری برای گردشگران شوند، اما به هر حال جهانی آن ها ساکنان دیگری هم دارد که تماشای بال و پر زدن شان نه تنها شما را وحشت زده نمی کند، بلکه برعکس توجه شما را عمیقا به مجذوب کنندهیت و شکوه رنگ های خیره کننده خود جلب می کند.

به همین مناسبت در این مجال همراه ما باشید تا شما را با شماری از مجذوب کننده ترین گونه های حشرات ساکن هند آشنا کنیم که زیبایی و مجذوب کنندهیت پنهان در تاروپود وجودشان، قطعا مورد توجه عاشقان طبیعت و زیبایی های طبیعی قرار خواهد گرفت.

اما در ابتدا بد نیست کمی در مورد شباهت ها و تفاوت های بید و پروانه صحبت کنیم.

در یک نگاه کلی پروانه و بید نکات مشترک بسیاری با یکدیگر دارند که از آن جمله می توان به جمله فرم کلی بدن، بال ها، شرایط کلی حرکت و البته دوره های مختلف زندگی و پیله بستن اشاره کرد. در نهایت هر دو گونه به راسته ای یکسان تعلق دارند: لپیدوپترا (Lepidoptera).

اما علیرغم تمامی این شباهت ها این دو تفاوت هایی نیز با هم دارند. مثلا بیدها جانوران شب زی هستند در حالی که پروانه ها روز فعال هستند. در زمان استراحت پروانه ها بال های خود را می بندند، در حالی بیدها بال ها را گسترده نگه می دارند.

پروانه امپراتور هند (Kaiser-i-Hind)

پروانه امپراتور هند (Teinopalpus imperialis) را باید یکی از کمیاب ترین انواع پروانه دم چلچله ای دانست که در نپال و منطقه های از هیمالیا قابل مشاهده است. این پروانه را می توان در استان های شمالی همچون آسام (Assam)، سیکیم (Sikkim)، مانیپور (Manipur) و حتی بخش های از جنگل های نواحی مرتفع نیز مشاهده کرد.

پروانه بال پرنده ای جنوبی (Southern Birdwing)

این گونه (Troides minos) یکی از بزرگ ترین و در عین حال قابل توجه ترین پروانه های دم چلچله ای بومی ساکن رشته کوه گهات غربی (Western Ghats) در جنوب هند است. این پروانه خوش رنگ و لعاب به عنوان پروانه استان کارناتاکا (Karnataka) هم شناخته می شود.

مورمون آبی (Blue Mormon)

این پروانه (Papilio polymnestor) بزرگ جثه باز هم از خانواده پروانه های دم چلچله ای است که در نواحی جنوبی هند و سریلانکا قابل مشاهده است. این پروانه به خاطر رنگ سیاه مخمل گون بال های خود به معروفیت رسیده است. از سوی دیگر این پروانه به عنوان نماد استان مهاراشترا (Maharashtra) شناخته می شود که اغلب در جنگل ها بارانی انبوه واقع در گهات غربی زندگی می کند.

پروانه طاووسی معمولی غرب هیمالیا (West Himalayan Common Peacock)

این گونه (Papilio bianor polyctor) به عنوان پروانه استان اوتاراکند (Uttarakhand) معرفی شده است، اما در عین حال با نام پروانه طاووسی غرب هیمالیا شناخته شده تر است.

مورمون معمولی (Common Mormon)

پروانه مورمون معمولی (Papilio polytes) جزئی از خانواده پروانه های دم چلچله ای و در عین حال یکی از متداول ترین پروانه های ساکن هند است. این پروانه به خاطر تقلید رنگ گل رز معمولی و رزهای ارغوانی (crimson rose) شناخته شده است.

اما معروف ترین بیدهای هند به قرار زیر هستند:

بید اطلس (Atlas Moth)

بید اطلس (Attacus atlas) بزرگترین گونه بید کشف شده جهان است که در هند و نیز جنگل های آسیا سکونت دارد. در هند این بید را به همراه بید ابریشم تاسار (Indian tasar silkmoth) پرورش می دهند تا از ابریشم تولیدی آن ها استفاده کنند.

دیگر گونه بید بزرگ جثه این منطقه Attacus taprobanis است که به خانواده Saturniidae تعلق دارد. این گونه که به بید اطلس شباهت بسیاری دارد، ساکن نواحی جنوبی هند است.

بید ماه (Indian Moon Moth)

بید ماه (Actias selene) گونه ای معروف و مجذوب کننده است که به خاطر پروازهای شبانه خود به معروفیت رسیده است.

بید ارتشی سبز (Army Green Moth)

این نوع بید که از آن با عنوان بید خرزه هم یاد می شود، عضوی از خانواده قوش بیدیان (oleander hawk moth) است. یک گونه مهاجر که از طیف گسترده ای از گل ها تغذیه می کند. این بید به ویژه روی درختان همیشه سبز و گرمسیر آلستونیا (Alstonia scholaris) زندگی می کند.

بید ابریشمی آسام (Assam silkmoth)

بید ابریشمی آسام (Antheraea assamensis) در شمال شرقی هند و اغلب در استان آسام قابل مشاهده است. این گونه به خاطر تولید الیاف ابریشمی باکیفیت پرورش داده می شود.

بید ابریشمی تاسار (Indian Tasar SilkMoth)

این گونه از بیدهای هندی به خاطر تولید ابریشم پرورش داده شده و اغلب از درختان ترمینالیا (Terminalia) و shala تعذیه می کند. ابریشم تاسر (Tussar silk) که از آن با عناوین دیگری همچون kosa silk و ابریشم وحشی نیز یاد می شود، به خاطر بافت غنی و رنگ طلایی تیره و طبیعی خود به معروفیت رسیده است که به ویژه در دوخت لباس محلی زنان هند مورد استفاده قرار می گیرد. هند دومین تولید کننده ابریشم تاسر جهان است که به ویژه در تهیه و تولید ساری های ابریشمی Bhagalpur Sari به کار می رود.

به سرانجام این مطلب رسیدیم. نظر شما در مورد این پروانه های زیبا و بیدهای باشکوه چیست؟ آیا پیش از این با بزرگترین بید جهان آشنا شده بودید؟ از قلم نیاندازید اگر روزی برای طبیعت گردی و ماجراجویی سری به کشور هند زدید، حتما به جستجوی این شگفتی های بینظیر طبیعت هم بروید. ما همچنان منتظر شنیدن نظرات شما عزیزان هستیم.

منبع: کجارو / walkthroughindia.com

به "مجذوب کننده ترین گونه های پروانه و بید ساکن هند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مجذوب کننده ترین گونه های پروانه و بید ساکن هند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید